Сауни

или sudatory, е една мала соба или зграда дизајнирана како место да се доживее сува или влажна топлина сесии, или деловна единица со една или повеќе од овие објекти. Пареа и висока топлина направи капачите се препотувам. Сауни може да се подели во две основни вида: конвенционалните сауни кои се загрее воздухот или инфрацрвена сауни тоа топло објекти. Инфрацрвена сауни може да се користи на различни материјали во нивните греење област како што се јаглен, активен јаглен влакна, и други материјали.

повеќе > > >