Базени

Базен, базен бања, река базен, или Езерце базен е структура со цел да држи вода да им овозможи на пливање или други рекреативни активности. Базени може да биде изградена во (базени во земјата) на земјата или изградена над земјата (како самостојна градежништвото или како дел од зграда или други поголеми структура), а исто така е стандардна карактеристика на бродот океанот облоги и бродови. Во земјата базени најчесто се изработени од материјали како што се бетон, природен камен, метал, пластика или од фиберглас, и може да биде на големината и обликот сопствени или вграден стандардизирана големина, од кои најголема е олимписки базен големина .

повеќе > > >